Počet záznamů: 1  

Selaginella labutae sp. nov., a new compression herbaceous lycopsid and its spores from the Kladno–Rakovník Basin, Bolsovian of the Czech Republic

  1. 1.
    SYSNO ASEP0324180
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSelaginella labutae sp. nov., a new compression herbaceous lycopsid and its spores from the Kladno–Rakovník Basin, Bolsovian of the Czech Republic
    Překlad názvuSelaginella labutae sp. nov. nový druh bylinné plavuně a jeho spory z kladensko-rakovnické pánve, bolsov České republiky
    Tvůrce(i) Bek, Jiří (GLU-S) RID, SAI, ORCID
    Libertín, M. (CZ)
    Drábková, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Review of Palaeobotany and Palynology. - : Elsevier - ISSN 0034-6667
    Roč. 155, 3-4 (2009), s. 101-115
    Poč.str.15 s.
    Forma vydáníwww - www
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaSelaginella ; herbaceous lycopsids ; in situ spores ; Cirratriradites ; Triangulatisporites ; Pennsylvanian
    Vědní obor RIVDB - Geologie a mineralogie
    CEPGA205/05/0105 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA300130503 GA AV ČR - Akademie věd
    IAA301110701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z30130516 - GLU-S (2005-2011)
    UT WOS000266841200002
    EID SCOPUS72249088013
    DOI10.1016/j.revpalbo.2007.12.010
    AnotaceA new herbaceous lycopsid, compression species, Selaginella labutae, sp. nov., is described from the Libušín Mine, near Kladno, Kladno–Rakovník Basin, Czech Republic. The characterization is based on macroscopic observations and the study of in situ spores. The stratigraphic position of the type material is the Radnice Member, Bolsovian, Pennsylvanian. Strobili of S. labutae are the smallest known herbaceous lycopsid cones.
    PracovištěGeologický ústav
    KontaktJana Popelková, popelkova@gli.cas.cz, Sabina Janíčková, Tel.: 233 087 272
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.