Počet záznamů: 1
Acoustic Method of the Cheese Ripening Avaluation
- 1.
SYSNO ASEP 0312454 Druh ASEP C - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.) Zařazení RIV D - Článek ve sborníku Název Acoustic Method of the Cheese Ripening Avaluation Překlad názvu Zrání sýrů sledované pomocí akustických metod Tvůrce(i) Severa, L. (CZ)
Nedomová, Š. (CZ)
Trnka, Jan (UT-L) RID, ORCID
Dvořáková, Pavla (UT-L) RID, ORCID
Buchar, J. (CZ)Zdroj.dok. 25th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics. - Praha : ČVUT Praha, 2008 / Daniel M. ; Holý S. ; Růžička M. - ISBN 978-80-01-04162-8 Rozsah stran s. 235-236 Poč.str. 2 s. Akce Symposium on Advances in Experimental Mechanics /25./ Datum konání 24.09.2008-27.09.2008 Místo konání České Budějovice, Český Krumlov Země CZ - Česká republika Typ akce WRD Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova cheese ripening ; Edam maturity ; acoustic impulse-response technique Vědní obor RIV BI - Akustika a kmity CEP IAA201990701 GA AV ČR - Akademie věd CEZ AV0Z20760514 - UT-L (2005-2011) Anotace The objective of this study consists in the assessement the suitability of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. The acoustic response - history of the surface displacement and the surface velocities were detected by the double-channel laser-vibrometer. The history of the impact force has been also recorded. The non-destructive impact tests could be useful for predicting cheese ripening. Pracoviště Ústav termomechaniky Kontakt Marie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823 Rok sběru 2009
Počet záznamů: 1