Počet záznamů: 1  

Atlas of Freshwater centric diatoms with a brief key and descriptions. Part II. Melosiraceae and Aulacoseiraceae (Supplement to Part I)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0308163
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevAtlas of Freshwater centric diatoms with a brief key and descriptions. Part II. Melosiraceae and Aulacoseiraceae (Supplement to Part I)
    Překlad názvuAtlas sladkovodních centrických rozsivek se stručným klíčem a popisy. Část II. Melosiraceae and Aulacoseiraceae (dodatek k Části I)
    Tvůrce(i) Houk, Václav (BU-J) RID
    Klee, R. (DE)
    Zdroj.dok.Fottea. - : Česká algologická společnost - ISSN 1802-5439
    Roč. 7, č. 2 (2007), s. 85-255
    Poč.str.169 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovacentric diatoms ; recent, ; fossil
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPGA205/05/0204 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    AnotaceThe text part includes treatment of fossil material, explanation of terms, amended classification and a brief key and descriptions. The description part encompass morphological characters and features of frustules, brief ecology and possibly remarks to particular taxa. 13 taxa of the genus Melosira Agardh, 20 taxa of the genus Aulacoseira Thwaites including descriptions of 3 new species and 4 new combinations, and 1 taxon of the genus Miosira Krammer, Lange-Bertal. & Schiller are presented in this part. In the picture part there are presented 797 figures in 73 tables. The publication serves as an aid in limnological research and ecological monitoring, and as an aid for determination of fossil diatoms in paleogeology.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.