Počet záznamů: 1  

Reologie a textura vícefázových emulzních systémů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0196318
    Druh ASEPK - Konferenční příspěvek (lokální konf.)
    Zařazení RIVStať ve sborníku
    NázevReologie a textura vícefázových emulzních systémů
    Překlad názvuRheology and texture of multiphase emulsion systems
    Tvůrce(i) Štern, Petr (UH-J)
    Pokorný, J. (CZ)
    Zdroj.dok.CHISA 2003 : sborník 1. - Praha : Jan Novosad, Procesní inženýrství, 2003 - ISBN 80-86059-36-7
    s. -
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceJubilejní konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2003 /50./
    Datum konání20.10.2003-23.10.2003
    Místo konáníSrní
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovarheology ; texture ; psychorehology
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPKSK2076106 GA AV ČR - Akademie věd
    GA101/03/0585 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA2060204 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z2060917 - UH-J
    AnotaceReologické vlastnosti výrazně ovlivňují senzorickou jakost i funkční vlastnosti a užitné hodnoty vícefázových emulzních systémů. Jako příklad byly zvoleny tatarské omáčky - emulze rostlinného oleje ve vodě (vodná fáze obsahuje vodu, ocet, modifikovaný škrob a ochucovadla). Byly zjištěny těsné funkční závislosti mezi reologickými parametry a senzorickými charakteristikami tatarských omáček.
    Překlad anotaceSensory and texture analyses are important tools to characterise the acceptance of food products by consumers. The aim was to correlate the results of rheological and sensory analysis because they can directly an more easily be applied in production and quality control. As an example were chossen Tartar souces - emulsion of edible oil in an aqueous phase consisting of water, salts, vinegar, modified starch and other flavoring. Functional relations between rheological parameters of tartar souces and sensory characteristics were determined.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2004

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.