Determination of stevioside in plant material and fruit teas
1.
SYSNO ASEP
0194106
Druh ASEP
J - Článek v odborném periodiku
Zařazení RIV
J - Článek v odborném periodiku
Poddruh J
Ostatní články
Název
Determination of stevioside in plant material and fruit teas
Tvůrce(i)
Vaněk, Tomáš (UOCHB-X) Nepovím, Aleš (UOCHB-X) Valíček, P. (CZ)
Zdroj.dok.
Journal of Food Composition and Analysis. - : Elsevier
- ISSN 0889-1575
Roč. 14, - (2001), s. 383-388
Poč.str.
6 s.
Jazyk dok.
eng - angličtina
Země vyd.
US - Spojené státy americké
Klíč. slova
.I.Stevia rebaudiana./I.
Vědní obor RIV
CE - Biochemie
CEP
GA503/95/0249 GA ČR - Grantová agentura ČR
EP7227 GA MZe - Ministerstvo zemědělství
CEZ
AV0Z4055905 - UOCHB-X
Anotace
A simple method for stevioside analysis based on the water extraction, hydrophobic chromatography (Sep-Pak C18 cartridges) and HPLC using linear gradient of acetonitrile in water is described. The feasibility of this procedure was tested analyzing the stevioside level in Stevia leaves as well as in tea "Fruit tea with Stevia".