Počet záznamů: 1  

Salt Crystallization from an Evaporating Aqueous Solution by Molecular Dynamics Simulations

  1. 1.
    SYSNO ASEP0181685
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevSalt Crystallization from an Evaporating Aqueous Solution by Molecular Dynamics Simulations
    Tvůrce(i) Mucha, Martin (UFCH-W)
    Jungwirth, Pavel (UFCH-W)
    Zdroj.dok.Journal of Physical Chemistry. B - ISSN 1089-5647
    Roč. 107, č. 33 (2003), s. 8271-8274
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovasalt crystallization ; aqueous solution ; molecular dynamics
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPLN00A032 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z4040901 - UFCH-W
    AnotaceMolecular simulations of crystal nucleation and growth from an evaporating salt solution are presented. Despite the fact, that crystallization from solution is the most common way of producing crystals both in nature and technology, it has been never simulated on computer with molecular resolution. We show that such calculations are feasible both for clusters and for extended systems, containing initially an almost saturated solution of sodium chloride. Moreover, we demonstrate that within a broad range of external conditions, the nanosecond time scale computer simulations robustly and reproducibly display the onset of crystallization from solution. We also provide analysis at an atomic resolution and establish the role of water molecules in the process. The present simulations provide unique information about the mechanism and dynamics of nucleation and crystal growth from an evaporating solution.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2004

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.