Počet záznamů: 1  

Characterization of polydimethylsiloxanes using an off-line combination of supercritical fluid chromatography with matrix-assisted laser desorption ionization mass spectrometry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0162199
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevCharacterization of polydimethylsiloxanes using an off-line combination of supercritical fluid chromatography with matrix-assisted laser desorption ionization mass spectrometry
    Tvůrce(i) Chmelík, Josef (UIACH-O)
    Konečný, P. (CZ)
    Planeta, Josef (UIACH-O) RID, ORCID
    Zdráhal, Zbyněk (UIACH-O)
    Vejrosta, Jiří (UIACH-O)
    Chmelík jr., J. (CZ)
    Zdroj.dok.HRC Journal of High Resolution Chromatography - ISSN 0935-6304
    Roč. 23, 7/8 (2000), s. 502-506
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPIAA4031802 GA AV ČR - Akademie věd
    GA203/97/P103 GA ČR - Grantová agentura ČR
    AnotacePolydimethylsiloxanes in a commercial silicone oil sample were characterized by off-line combinations of supercritical fluid chromatography with two mass spectrometry techniques. SFC was used to separate polydimethylsiloxanes on micropacked capillary columns (lenght 150 mm, i.d. 320 .mu.m, packed by ODS 5 .mu.m particles). The fractions for the identification studies were obtained from an SFC run at defined time intervals, when the restrictor was pulled out from chromatographic flame ionization detector and inserted into a glass vial with acetone. For the identification of individual oligomers, GC-MS was used for low molecular ones and MALDI-TOF MS for higher ones, respectively. The range of determined molecular masses was from 474 to 5500 Da.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2001

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.