Počet záznamů: 1  

Ion Adsorption at the Rutile-Water Interface: Linking Molecular and Macroscopic Properties

  1. 1.
    0104785 - UCHP-M 20040039 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Zhang, Z. - Fenter, P. - Cheng, L. - Sturchio, N. C. - Bedzyk, M. J. - Předota, Milan - Bandura, A. - Kubicki, J. D. - Lvov, S. N. - Cummings, P. T. - Chialvo, A. A. - Ridley, M. K.
    Ion Adsorption at the Rutile-Water Interface: Linking Molecular and Macroscopic Properties.
    [Adsorpce iontů na rozhraní rutil-voda: Propojení molekulárních a makroskopických vlastností.]
    Langmuir. Roč. 20, č. 12 (2004), s. 4954-4969. ISSN 0743-7463
    Grant CEP: GA ČR GP203/03/P083
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4072921
    Klíčová slova: ion adsorption rutile
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Impakt faktor: 3.295, rok: 2004

    In situ X-ray reflectivity and X-ray standing-wave measurements are used to define the atomic arrangement of adsorbed ions, the coordination of interfacial water molecules, and substrate surface termination and structure. Ab initio calculations and molecular dynamics simulations are validated through direct comparison to the X-ray results and are used to predict ion distributions not measured experimentally. Titration and electrokinetic results for rutile powders having predominant (110) surface expression provide macroscopic constraints of EDL properties (e.g., proton release) which are evaluated by comparison with a Stern-based surface complexation model.

    Strukturní rentgenová měření jsou použita k určení atomárního uspořádání adsorbovaných iontů, koordinace vodních molekul v rozhraní a struktury zakončení povrchu. Ab initio výpočty a molekulárně dynamické simulace jsou testovány přímým srovnáním s rentgenovými výsledky. Titrační a elektrokinetické experimenty poskytují makroskopické hodnoty vlastností elektrické dvojvrstvy, které jsou srovnány se Sternovým modelem povrchové komplexace.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0000155

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.