Počet záznamů: 1  

Regulation of metabolic pathways PVY-RNA biosynthesis in tobacco' Glycolytic Pathways

  1. 1.
    SYSNO ASEP0104367
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevRegulation of metabolic pathways PVY-RNA biosynthesis in tobacco' Glycolytic Pathways
    Překlad názvuRegulace metabolických cest biosyntézy PVY-RNA v rostlinách tabáku: glykolýza
    Tvůrce(i) Šindelářová, Milada (UEB-Q)
    Šindelář, Luděk (UEB-Q)
    Zdroj.dok.Plant Protection Science. - : Czech Academy of Agricultural Sciences - ISSN 1212-2580
    Roč. 40, č. 3 (2004), s. 101-106
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaNicotiana tabacum ; potato virus Y ; ADP, AMP
    Vědní obor RIVCE - Biochemie
    CEPGA522/02/0708 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z5038910 - UEB-Q
    AnotaceTobacco plants infected with the potato virus Y (PVY) were studied in stage of acute-infection. The key enzymes of glycolytic pathway, their coarse/fine regulation and the content of corresponding intermediates were monitored. The activities of the key enzymes of glycolytic pathway (6-phosphofructokinase, fructosebisphosphatase, and puruvate kinase) did not differ from the activities found in healthy control tissues. The content of ATP was higher in virus-infected tissues when compared with healthy control. The ADP and AMP contents decreased soon after inoculation, but increased at the end of experimental period. The content of Pi was not influenced by infection. No difference in adenylate energy charge (AEC) was observed between healthy and virus-infected tissues. This implies that the rate of glycolytic pathway 'in vivoö is not altered during the acute stage of infection.
    PracovištěÚstav experimentální botaniky
    KontaktDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.