Počet záznamů: 1  

Experimental assessment of electromigration properties of background electrolytes in capillary zone electrophoresis

  1. 1.
    0102301 - UIACH-O 20043076 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Boušková, Eva - Presutti, C. - Gebauer, Petr - Fanali, S. - Beckers, J. L. - Boček, Petr
    Experimental assessment of electromigration properties of background electrolytes in capillary zone electrophoresis.
    [Experimentální stanovení elektromigračních vlastností základních elektrolytů v kapilární zónové elektroforéze.]
    Electrophoresis. Roč. 25, č. 2 (2004), s. 355-359. ISSN 0173-0835. E-ISSN 1522-2683
    Grant CEP: GA ČR GA203/02/0023; GA ČR GA203/01/0401; GA AV ČR IAA4031103
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4031919
    Klíčová slova: borate buffers * capillary zone electrophoresis * electromigration properties
    Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
    Impakt faktor: 3.743, rok: 2004

    This contribution brings a method for assessment of EMD properties of any BGE from easily accessible experimental data. The method proposed is illustrated by model examples both for cationic and anionic separations. Imidazole acetate, histamine acetate, and histidine acetate served as model BGEs for cationic separations; as the model for anionic separations, Tris-borate and sodium-borate BGEs have been selected since these buffers are frequently used and borate is well-known for its complexing equilibria in aqueous solutions

    V příspěvku je popsána metoda stanovení elektromigračních vlastností jakéhokoliv základního elektrolytu ze snadno získatelných experimentálních dat. Navrženou metodu ilustrují modelové vzorky jak kationtových tak aniontových separací. Imidazol acetát, histamin acetát a histidin acetát sloužily jako modelový základní elektrolyt pro kationtové separace a pro aniontové separace byl vybrán Tris-borát a borát sodný. Tyto pufry jsou často používané a borát je známý pro své komplexační schopnosti ve vodných roztocích
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0009656
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.