- Determination of iodine in Asian diets by epithermal and radiochemica…
Počet záznamů: 1  

Determination of iodine in Asian diets by epithermal and radiochemical neutron activation analysis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0101887
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevDetermination of iodine in Asian diets by epithermal and radiochemical neutron activation analysis
    Překlad názvuStanovení jodu v asijské stravě epithermální a radiochemickou neutronovou aktivační analýzou
    Tvůrce(i) Kučera, Jan (UJF-V) RID, ORCID, SAI
    Iyengar, GV. (AT)
    Řanda, Zdeněk (UJF-V) RID
    Parr, RM. (AT)
    Zdroj.dok.Journal of Radioanalytical and Nuclear Chemistry. - : Springer - ISSN 0236-5731
    Roč. 259, č. 3 (2004), s. 505-509
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaiodine ; Asian diets
    Vědní obor RIVBG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    CEPIAA4048301 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z1048901 - UJF-V
    AnotaceSamples of diets from China, Japan, Korea, India, Pakistan and Philippines were analyzed using epithermal and radiochemical neutron activation analysis (ENAA and RNAA, respectively) within the framework of the IAEA project "Reference Asian Man". The RNAA procedure was based on alkaline-oxidative fusion followed by extraction of elemental iodine in chloroform. The analytical methods employed are discussed in terms of detection limits and uncertainties of the results obtained. For quality control purposes a number of NIST biological reference materials, namely diets and foods were analyzed. Results for the diet samples indicate that achieving the WHO recommended daily allowance for iodine may be a problem in most of the above given countries
    PracovištěÚstav jaderné fyziky
    KontaktMarkéta Sommerová, sommerova@ujf.cas.cz, Tel.: 266 173 228
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.