Počet záznamů: 1  

Solvation of the azide anion (N3-) in water clusters and aqueous interfaces: A combined investigation by photoelectron spectroscopy, density functional calculations and molecular dynamics simulations

  1. 1.
    SYSNO ASEP0100868
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevSolvation of the azide anion (N3-) in water clusters and aqueous interfaces: A combined investigation by photoelectron spectroscopy, density functional calculations and molecular dynamics simulations
    Překlad názvuSolvatace azidového aniontu (N3-) ve vodných klastrech a na vodných površích: Kombinovaná studie pomocí fotoelektronové spektroskopie, výpočtů s funcionálem hustoty a simulací molekulové dynamiky
    Tvůrce(i) Yang, X. (US)
    Kiran, B. (US)
    Wang, X. B. (US)
    Wang, L. S. (US)
    Mucha, M. (US)
    Jungwirth, Pavel (UFCH-W)
    Zdroj.dok.Journal of Physical Chemistry A. - : American Chemical Society - ISSN 1089-5639
    Roč. 108, - (2004), s. 7820-7826
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaazide ; photoelectron spectroscopy ; molecular dynamics
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPME 644 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z4055905 - UOCHB-X
    AnotaceWe report a photoelectron spectroscopy and computational study of hydrated N3- anion clusters, N3-(H2O)n (n=0-16), in the gas phase. Photoelectron spectra of the solvated azide anions were observed to consist of a single peak, similar to that of the bare N3-, but the spectral width was observed to broaden as a function of cluster size due to solvent relaxation upon electron detachment
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Jana Procházková, Tel.: 220 183 418
    Rok sběru2005

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.