Počet záznamů: 1  

In vitro effect of C2-C18 fatty acids salmonellas

  1. 1.
    0100603 - UZFG-Y 20043022 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Savka, Oksana - Skřivanová, E. - Marounek, Milan
    In vitro effect of C2-C18 fatty acids salmonellas.
    [Účinek mastných kyselin C2 - C18 na salmonely v podmínkách in vitro.]
    Folia Microbiologica. Roč. 49, č. 2 (2004), s. 199-202. ISSN 0015-5632. E-ISSN 1874-9356
    Grant CEP: GA ČR GA523/02/0460
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5045916
    Klíčová slova: fatty acids
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie
    Impakt faktor: 1.034, rok: 2004

    The susceptibility of Salmonella spp. to 15 fatty acids was determined in vitro in cultures grown on glucose. Antimicrobial activity was expressed as IC50 (a concentration at which only 50% of the initial glucose in cultures was utilized). Caprylic acid was the only acid inhibiting glucose utilization

    Zjišťovali jsme účinek 15ti mastných kyselin na růst salmonel v kulturách s glukosou. Jedinou kyselinou inhibující růst byla kyseliny kaprylová. V kulturách S.enteritidis, S. infantis S. typhimurium byla koncentrace kyseliny kaprylové snižující utilizaci glukosy na 1/2 v rozmezí 0,75 - 1,17 g/l. Při pH 5,2 - 5,3 klesl účinkem kyseliny kaprylové počet živých buněk pod mez detekce, při pH 6,3 - 6,6 několik % buněk přežilo
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0008101


     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.