Počet záznamů: 1  

Influence of storage conditions on laccase activiry in the cultivation liquid of trametes vesicolor

  1. 1.
    0100403 - MBU-M 20040092 RIV IT eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Homolka, Ladislav - Eichlerová, Ivana
    Influence of storage conditions on laccase activiry in the cultivation liquid of trametes vesicolor.
    [Vliv podmínek uchováníní na aktivitu lakázy v kultivační tekutině Trametes versicolor.]
    Oxizymes in Naples /2004./. Napoli Federico, 2004, s. 63.
    [Oxizymes in Naples European Meeting /2./. Napoli Federico (IT), 03.06.2004-05.06.2004]
    Grant CEP: GA ČR GA526/02/1216
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5020903
    Klíčová slova: ln * trametes versicolor
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie

    The effect of several preservation protocols on laccase activity in Trametes versicolor was studied. The cultivation liquid containing extracellular laccase was stored at 5 different temperatures for different time in the presence or absence of cryoprotectants. For the keeping in liquid nitrogen (LN), a direct immersion into LN or a controlled pre-freezing of cryovials was used. Unlike the storing in LN, storing at –80, –24 and –14 degrees Centigrade was suitable for both the short- and long-term storage of laccase-containing samples; the presence of cryoprotectants (esp. 10% glycerol) had a positive maintenance effect.

    Byl studován vliv několika postupů uchovávání na aktivitu lakázy u Trametes versicolor. Kultivační tekutina obsahující extracelulární lakázu byla skladována při 5 různých teplotách po různou dobu v přítomnosti nebo nepřítomnosti kryoprotektantů. Pro uchovávání v kapalném dusíku (LN) bylo použito přímé ponoření kultur v kryozkumavkách do LN nebo jejich řízené předmrazení a následné uložení. Na rozdíl od uchovávání v LN, skladování při –80, –24 a –14 stupních Celsia bylo vhodné pro krátko- i dlouhodobé uchovávání vzorků obsahujících lakázu; přítomnost kryoprotektantu (zvl. 10% glycerolu) měla pozitivní vliv na uchovávání.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0007905


     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.