Počet záznamů: 1  

Electron microscopy methods for observation of water containing specimens

  1. 1.
    0100009 - UPT-D 20040009 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Neděla, Vilém - Autrata, Rudolf
    Electron microscopy methods for observation of water containing specimens.
    [Metody elektronové mikroskopie pro pozorování vzorků obsahujících vodu.]
    Jemná mechanika a optika. Roč. 49, č. 4 (2004), s. 112-114. ISSN 0447-6441
    Grant CEP: GA AV ČR IBS2065107
    Klíčová slova: environmental SEM * specimen chamber * wet biological specimens
    Kód oboru RIV: JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika

    One of the recent trends in the field of scanning electron microscopy deals with observation of soft biological specimens at higher pressure in the specimen chamber. This microscopy is called environmental or low vacuum or variable pressure scanning electron microscopy. As wet biological specimens are to be observed in their natural state, specific process of hydration and temperature conditions in the dependence on pressure in the specimen chamber must be ensured. Two methods for observation of wet biological specimens in their unchanged or only a slightly changed natural state using the environmental scanning electron microscope are described in this article

    Jeden z posledních trendů v oblasti rastrovací elektronové mikroskopie se zabývá pozorováním měkkých biologických vzorků v prostředí vysokého tlaku. Tento mikroskop je nazýván environmentální, nízko vakuový nebo mikroskop s proměnným tlakem. Pro pozorování biologických vzorků v jejich naturální podobě musí byt zachován specifický proces hydratace jež je výsledkem závislosti teploty na tlaku v prostoru komory vzorku ESEM. Dvě metody pro pozorování vlhkých biologických vzorků v jejich nezměněné, nebo pouze málo změněné naturální podobě jsou popsány v tomto článku

    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0007516

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.