Počet záznamů: 1  

Metody reflexní infračervené spektroskopie a mikroskopie pro charakterizaci sensitivních vrstev biosenzorů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0098835
    Druh ASEPU - Uspořádání akce
    Zařazení RIVW - Uspořádání workshopu
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevMetody reflexní infračervené spektroskopie a mikroskopie pro charakterizaci sensitivních vrstev biosenzorů
    Překlad názvuMethods of infrared reflection spectroscopy and microscopy for characterization of biosensor sensing layers
    Tvůrce(i) Brynda, Eduard (UMCH-V) RID
    Druh akceW - Workshop
    Datum konání22.05.2007-23.05.2007
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceCST
    Poč.účast.18
    Poč.účast.zahr.0
    Jazyk dok.cze - čeština
    Klíč. slovagrazing incidence reflection absorption ; FTIR- ATR in situ measurement in aqueous solutions ; AFM
    Vědní obor RIVCE - Biochemie
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    AnotaceMetody infračervené (Fourier transform infrared-FTIR) reflexní spektroskopie Grazing Incidence Reflection Absorption (GIRA) umožňující měření IČ spekter ultratenkých vrstev na zlatém povrchu a Attenuated Total Reflection (ATR) umožňující in situ pozorování procesů na rozhraní mezi pevným povrchem a vodnými roztoky. Aplikace mikroskopie atomárních sil (AFM) a skenovací elektronové mikroskopie (SEM) pro studium vrstev připravených ve vodném prostředí.
    Překlad anotaceFourier transform infrared(FTIR) reflection spectroscopy -Grazing Incidence Reflection Absorption (GIRA) – makes possible to measure IR spectra of ultra thin films on gold surface and FTIR Attenuated Total Reflection (ATR) makes possible in situ observation of processes taking place at interfaces between solid surfaces and aqueous solutions. Atomic force microscopy (AFM) and scanning electron microscopy are applied for studies on thin films prepared in aqueous solutions.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.