Počet záznamů: 1  

Ab initio calculations of the electronic, linear and nonlinear optical properties of zinc chalcogenides

  1. 1.
    SYSNO ASEP0098071
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevAb initio calculations of the electronic, linear and nonlinear optical properties of zinc chalcogenides
    Překlad názvuO začátku výzkumu strukturálních, elektronických a optických vlastností zinc chalcogenides
    Tvůrce(i) Reshak, Ali H (UEK-B)
    Zdroj.dok.Physica B-Condensed Matter. - : Elsevier - ISSN 0921-4526
    Roč. 388, 1-2 (2007), s. 34-42
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaBAND-STRUCTURE CALCULATION
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEZAV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011)
    AnotaceWe report calculations of the electronic, linear and nonlinear optical properties of ZnX (X = S, Se, Te) compounds using the full potential linear augmented plane wave (FP-LAPW) method. We present results for the band structure, density of states, and imaginary part of the frequency-dependent linear and nonlinear optical response. Our calculations show that the energy band gap of these compounds decreases when S is replaced by Se and Se by Te. This can be attributed to the increase in the bandwidth of the conduction bands. Our calculated epsilon(2)(omega) shows good agreement with the experimental data. We find that the intra- and inter-band contributions of the second harmonic generation increase when moving from S to Se to Te. The smaller energy band gap compounds have larger values of chi((2))(123)(0) in agreement with the experimental measurements and other theoretical calculations. (c) 2006 Elsevier B.V. All rights reserved.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.