- Profilace žánru interview (v novinách a časopisech) z hlediska spisov…
Počet záznamů: 1  

Profilace žánru interview (v novinách a časopisech) z hlediska spisovnosti a nespisovnosti

  1. 1.
    SYSNO ASEP0028485
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevProfilace žánru interview (v novinách a časopisech) z hlediska spisovnosti a nespisovnosti
    Překlad názvuInterview in newspapers and journals - between Standard Literary Czech and Common Czech
    Tvůrce(i) Hoffmannová, Jana (UJC-A) ORCID
    Zdroj.dok.Spisovnost a nespisovnost - zdroje, proměny a perspektivy. - Brno : Masarykova univerzita, 2004 / Minářová E. ; Ondrášková K. - ISBN 80-210-3568-4
    Rozsah strans. 204-209
    Poč.str.6 s.
    AkceSpisovnost a nespisovnost - zdroje, proměny a perspektivy
    Datum konání10.02.2004-12.02.2004
    Místo konáníBrno - Šlapanice
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovainterview ; conversation ; code switching
    Vědní obor RIVAI - Jazykověda
    CEPGA405/03/0133 GA ČR - Grantová agentura ČR
    AnotaceAnalýza současného novinového a časopiseckého interview mezi oficiální spisovnou dikcí a neformální nespisovnou konverzací; míšení a přepínání kódů; zvláště nekonvenční rozhovory s tzv. "nespisovnými lidmi".
    Překlad anotaceAnalysis of interview in contemporary Czech newspapers and journals - its movement between an official conversation in Standard Literary Czech and informal conversation in Common Czech, particularly code switching or mixing in interviews with "non-literary (non-standard) people".
    PracovištěÚstav pro jazyk český
    KontaktYvona Tesařová, tesarova@ujc.cas.cz, Tel.: 225 391 406 ; Marie Chybová, m.chybova@ujc.cas.cz, Tel.: 532 290 515 ; Helena Svobodová, knihovna.dial.brno@ujc.cas.cz, Tel.: 532 290 266
    Rok sběru2006
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.