Počet záznamů: 1  

Induction of carotenoid production in the cyanobacterium Spirulina platensis under stress conditions

  1. 1.
    0027901 - MBÚ 2006 RIV SIGLE CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Zaťková, I. - Zrotalová, Kateřina - Sergejevová, M. - Torzillo, G. - Masojídek, Jiří
    Induction of carotenoid production in the cyanobacterium Spirulina platensis under stress conditions.
    [Indukce syntézy karotenoidů u sinice Spirulina platensis under stress conditions.]
    Biophysical and Biochemical Methods in Photosynthesis Research Central-European Conference. Brno, 2005, s. 73-73.
    [Biophysical and Biochemical Methods in Photosynthesis Research Central-European Conference. Brno (CZ), 15.09.2005-16.09.2005]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50200510
    Klíčová slova: spirulina platensis * microalgal
    Kód oboru RIV: EE - Mikrobiologie, virologie

    Chemical composition of microalgae biomass is not an intrinsic constant factor, but it changes depending on cultivation conditions. Addition of microalgal biomass cultivated under adverse conditions can enhance nutritional value of conventional food preparations and positively affect the health of humans and animals. The microalgal biomass was produced under adverse cultivation conditions (high dissolved oxygen and/or suboptimal temperature under high irradiance) were applied to increase the carotenoids content

    Chemické složení řasové biomasy není stalé, ale mění se v závislosti na kultivačních podmínkách. Přídavek řasové biomasy kultivované v masových kulturách za nepříznivých růstových podmínek může zvýšit nutriční hodnotu potravy a příznivě působit zdraví lidí i zvířat. Biomasa mikrořas byla pěstována za nepříznivých podmínek (vysoká koncentrace kyslíku v suspenzi a/nebo snížená teplota za vysoké ozářenosti), aby byla zvýšen obsah karotenoidů
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0117922

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.