Počet záznamů: 1  

Plant Cell Division: Methods and Protocols

  1. 1.
    SYSNO ASEP0465368
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevSynchronization of Green Algae by Light and Dark Regimes for Cell Cycle and Cell Division Studies
    Tvůrce(i) Hlavová, Monika (MBU-M)
    Vítová, Milada (MBU-M) RID, ORCID
    Bišová, Kateřina (MBU-M) RID
    Zdroj.dok.Plant Cell Division: Methods and Protocols. - Totowa : HUMANA PRESS, 2016 / Caillaud Marie-Cécile - ISBN 978-1-4939-3141-5
    Rozsah strans. 3-16
    Poč.str.14 s.
    Poč.str.knihy243
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaGreen algae ; Multiple fission cell cycle ; Synchronization
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPLO1416 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaMBU-M - RVO:61388971
    UT WOS000369085800002
    EID SCOPUS84949907697
    DOI10.1007/978-1-4939-3142-2_1
    AnotaceA synchronous population of cells is one of the prerequisites for studying cell cycle processes such as DNA replication, nuclear and cellular division. Green algae dividing by multiple fission represent a unique single cell system enabling the preparation of highly synchronous cultures by application of a light-dark regime similar to what they experience in nature. This chapter provides detailed protocols for synchronization of different algal species by alternating light-dark cycles; all critical points are discussed extensively. Moreover, detailed information on basic analysis of cell cycle progression in such cultures is presented, including analyses of nuclear, cellular, and chloroplast divisions. Modifications of basic protocols that enable changes in cell cycle progression are also suggested so that nuclear or chloroplast divisions can be followed separately.
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.