Počet záznamů: 1  

Observation of a Brine Layer on an Ice Surface with an Environmental Scanning Electron Microscope at Higher Pressures and Temperatures

  1. 1.
    SYSNO ASEP0431976
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevObservation of a Brine Layer on an Ice Surface with an Environmental Scanning Electron Microscope at Higher Pressures and Temperatures
    Tvůrce(i) Krausko, J. (CZ)
    Runštuk, Jiří (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Neděla, Vilém (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Klán, P. (CZ)
    Heger, D. (CZ)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Langmuir. - : American Chemical Society - ISSN 0743-7463
    Roč. 30, č. 19 (2014), s. 5441-5447
    Poč.str.7 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovamicrostructural characterization ; chemical-properties ; organic-molecules ; SEM
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    CEPGA14-22777S GA ČR - Grantová agentura ČR
    LO1212 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    UT WOS000336414500012
    EID SCOPUS84900993123
    DOI10.1021/la500334e
    AnotaceObservation of a uranyl-salt brine layer on an ice surface using backscattered electron detection and ice surface morphology using secondary-electron detection under equilibrium conditions was facilitated using an environmental scanning electron microscope (ESEM) at temperatures above 250 K and pressures of hundreds of Pa. The micrographs of a brine layer over ice grains prepared by either slow or shock freezing provided a complementary picture of the contaminated ice grain boundaries. Fluorescence spectroscopy of the uranyl ions in the brine layer confirmed that the species exists predominately in the solvated state under experimental conditions of ESEM.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.