Počet záznamů: 1  

Magnetic ovalbumin and egg white aggregates as affinity adsorbents for lectins separation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0309615
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMagnetic ovalbumin and egg white aggregates as affinity adsorbents for lectins separation
    Překlad názvuMagnetické agregáty ovalbuminu a vaječného bílku jako afinitní sorbenty pro separaci lektinů
    Tvůrce(i) Maděrová, Zdeňka (UEK-B) RID
    Šafaříková, Miroslava (UEK-B) RID, SAI
    Šafařík, Ivo (UEK-B) RID, SAI
    Zdroj.dok.Biochemical Engineering Journal. - : Elsevier - ISSN 1369-703X
    Roč. 40, - (2008), s. 542-545
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaegg white ; lectins ; magnetic protein aggregates
    Vědní obor RIVEI - Biotechnologie a bionika
    CEPOC 157 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    2A-1TP1/094 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu
    CEZAV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011)
    UT WOS000257536600020
    AnotaceSimple and low-cost preparation of new magnetic adsorbents from ovalbumin and egg white, based on methanol precipitation and subsequent glutaraldehyde cross-linking has been developed. These adsorbents were used for preconcentration of two plant lectins from potato (Solanum tuberosum) tubers and from wheat (Triticum spp.) germs extracts. The adsorbed lectins were eluted with diluted hydrochloric acid. The specific activities of both lectins increased approximately 30–40 times during the preconcentration process.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.