Počet záznamů: 1
Magnetic ovalbumin and egg white aggregates as affinity adsorbents for lectins separation
- 1.
SYSNO ASEP 0309615 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Magnetic ovalbumin and egg white aggregates as affinity adsorbents for lectins separation Překlad názvu Magnetické agregáty ovalbuminu a vaječného bílku jako afinitní sorbenty pro separaci lektinů Tvůrce(i) Maděrová, Zdeňka (UEK-B) RID
Šafaříková, Miroslava (UEK-B) RID, SAI
Šafařík, Ivo (UEK-B) RID, SAIZdroj.dok. Biochemical Engineering Journal. - : Elsevier - ISSN 1369-703X
Roč. 40, - (2008), s. 542-545Poč.str. 4 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. NL - Nizozemsko Klíč. slova egg white ; lectins ; magnetic protein aggregates Vědní obor RIV EI - Biotechnologie a bionika CEP OC 157 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 2A-1TP1/094 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu CEZ AV0Z60870520 - UEK-B (2005-2011) UT WOS 000257536600020 Anotace Simple and low-cost preparation of new magnetic adsorbents from ovalbumin and egg white, based on methanol precipitation and subsequent glutaraldehyde cross-linking has been developed. These adsorbents were used for preconcentration of two plant lectins from potato (Solanum tuberosum) tubers and from wheat (Triticum spp.) germs extracts. The adsorbed lectins were eluted with diluted hydrochloric acid. The specific activities of both lectins increased approximately 30–40 times during the preconcentration process. Pracoviště Ústav výzkumu globální změny Kontakt Nikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268 Rok sběru 2009
Počet záznamů: 1