Počet záznamů: 1  

Bulk-phase chemistry induced by nanosecond discharge plasma in water.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0483834
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevBulk-phase chemistry induced by nanosecond discharge plasma in water.
    Tvůrce(i) Lukeš, Petr (UFP-V) RID, ORCID
    Člupek, Martin (UFP-V) RID
    Babický, Václav (UFP-V) RID
    Pongrác, Branislav (UFP-V)
    Šimek, Milan (UFP-V) RID, ORCID
    Číslo článku8124702
    Zdroj.dok.2017 IEEE 19th International Conference on Dielectric Liquids (ICDL 2017). - New York : IEEE, 2017 - ISBN 978-1-5090-4877-9
    Poč.str.3 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceIEEE 19th International Conference on Dielectric Liquids (ICDL 2017) /19./
    Datum konání25.06.2017 - 29.06.2017
    Místo konáníManchester
    ZeměGB - Velká Británie
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaplasma ; underwater discharge ; nanosecond pulses ; hydrogen peroxide ; hydroxyl radical
    Vědní obor RIVBL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech
    Obor OECDElectrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)
    CEPGA15-12987S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUFP-V - RVO:61389021
    UT WOS000426985700109
    EID SCOPUS85043485070
    DOI10.1109/ICDL.2017.8124702
    AnotaceWe have evaluated chemical activity of the nanosecond discharge in bulk liquid water by measuring the plasmachemical production of hydrogen peroxide and oxidation of phenol used as chemical probe of OH radicals. Nanosecond pulse generator was used as a source of high voltage pulses (6 ns FWHM) with adjustable amplitude of the positive polarity (60–110 kV) and pulse energy 50–150 mJ/pulse. Obtained results gave clear evidence about the plasmachemical production of OH radicals by nanosecond discharge in water.
    PracovištěÚstav fyziky plazmatu
    KontaktVladimíra Kebza, kebza@ipp.cas.cz, Tel.: 266 052 975
    Rok sběru2018
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.