Počet záznamů: 1  

Sequential pattern recognition by maximum conditional informativity

  1. 1.
    SYSNO ASEP0428565
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSequential pattern recognition by maximum conditional informativity
    Tvůrce(i) Grim, Jiří (UTIA-B) RID, ORCID
    Celkový počet autorů1
    Zdroj.dok.Pattern Recognition Letters. - : Elsevier - ISSN 0167-8655
    Roč. 45, č. 1 (2014), s. 39-45
    Poč.str.7 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaMultivariate statistics ; Statistical pattern recognition ; Sequential decision making ; Product mixtures ; EM algorithm ; Shannon information
    Vědní obor RIVIN - Informatika
    CEPGA14-02652S GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA14-10911S GA ČR - Grantová agentura ČR
    UT WOS000337219200006
    EID SCOPUS84897530375
    DOI10.1016/j.patrec.2014.02.024
    AnotaceSequential pattern recognition assumes the features to be measured successively, one at a time, and therefore the key problem is to choose the next feature optimally. However, the choice of the features may be strongly influenced by the previous feature measurements and therefore the on-line ordering of features is difficult. There are numerous methods to estimate class-conditional probability distributions but it is usually computationally intractable to derive the corresponding conditional marginals. In literature there is no exact method of on-line feature ordering except for the strongly simplifying naive Bayes models. We show that the problem of sequential recognition has an explicit analytical solution which is based on approximation of the class-conditional distributions by mixtures of product components.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.