Počet záznamů: 1  

Thermophysical Properties of Alkylammonium-Based Ionic Liquids

  1. 1.
    SYSNO ASEP0370906
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevThermophysical Properties of Alkylammonium-Based Ionic Liquids
    Tvůrce(i) Machanová, Karolina (UCHP-M) RID, SAI
    Sedláková, Zuzana (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Boisset, A. (FR)
    Bendová, Magdalena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Jacquemin, J. (FR)
    Aim, Karel (UCHP-M) RID, SAI
    Zdroj.dok.Book of Abstracts. - : -, 2011 - ISBN N
    Rozsah strans. 230
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceEuropean Conference on Thermophysical Properties /19./
    Datum konání28.08.2011-01.09.2011
    Místo konáníThessaloniki
    ZeměGR - Řecko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GR - Řecko
    Klíč. slovathermophysical properties ; ionic liquid ; density viscosity
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGP203/09/P141 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400720710 GA AV ČR - Akademie věd
    MEB021009 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AnotaceExperimental data for homologous series of n-alkyl triethylammonium bis[(trifluoromethyl)-sulfonyl]imide ionic liquids (abbrev. [NR222][Ntf2] within R = 6, 7, 8, 10, 12, or 14) will be discussed. These ILs were selected for their potential applications as reaction media in stereoselective hydrogenations using Ru-BINAP catalyst, as they contribute to a better yield of the required enantiomer. Volumetric properties (densities and molar volumes) and viscosities of dried ILs were carried out using pycnometric method and a dynamic rheometer (AR 1000 rheometer using a conical geometry). The experimental measurements took place at atmospheric pressure at temperatures between 293.15 and 363.15 K.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.