Počet záznamů: 1  

Effect of Different Hop Extracts on Beer Foam Quality

  1. 1.
    0365369 - ÚCHP 2012 DE eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Baszczyňski, Martin - Novák, Pavel - Brányik, T. - Růžička, Marek - Zedníková, Mária
    Effect of Different Hop Extracts on Beer Foam Quality.
    Programme. Frankfurt: DECHEMA, 2011, P44.27. ISBN N.
    [European Congress of Chemical Engineering /8./. Berlin (DE), 25.09.2011-29.09.2011]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
    Klíčová slova: beer foaming * foam behaviour * bubble size
    Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    http://arl-repository.lib.cas.cz/nusl/UCHP-M/cav_un_epca-0365369_01.pdf

    This contribution concerns a detailed study of the influence of some particular chemical compounds on the foam structure, foam drainage, and also foam decay. Several model solutions were tested, consisting of the basic beer components (water, ethanol, proteins, carbohydrates) with added different hop products. An imaging analysis was used to describe the foam behaviour, at a high resolution. This method involves the experimental visualization setup and the subsequent image analyzing software. The result is valuable information about the local internal micro-structure of the foam.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0200625

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.