Počet záznamů: 1  

Prediction of fracture toughness transition from tensile test data applying neural network

  1. 1.
    SYSNO ASEP0361265
    Druh ASEPO - Ostatní výsledky
    Zařazení RIVO - Ostatní
    NázevPrediction of fracture toughness transition from tensile test data applying neural network
    Tvůrce(i) Dlouhý, Ivo (UFM-A) RID, ORCID
    Hadraba, Hynek (UFM-A) RID, ORCID
    Chlup, Zdeněk (UFM-A) RID, ORCID
    Válka, Libor (UFM-A)
    Žák, L. (CZ)
    Zdroj.dok.Proceedings of the ASME 2011 Pressure Vessels & Piping Division Conference. - Baltimore, Maryland : ASME, 2011
    S. 1-6
    Poč.str.6 s.
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkcePressure Vessels & Piping Division Conference PVP2011
    Datum konání17.07.11-21.07.11
    Místo konáníBaltimore, Maryland
    ZeměUS - Spojené státy americké
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaFracture toughness ; Low alloy steel ; Tensile test ; Artificial neural network
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    CEPGAP108/10/0466 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    AnotaceReference temperature localizing the fracture toughness temperature diagram on temperature axis was predicted based on tensile test data. Regularization artificial neural network (ANN) was adjusted to solve the interrelation of these properties. For analyses, 29 data sets from low-alloy steels were applied. The fracture toughness transition dependence was quantified by means of master curve concept enabling to represent it using one parameter - reference temperature. Different strength and deformation characteristics from standard tensile specimens and notched specimens, nstrumented ball indentation test etc. have been applied. A very promising correlation of predicted and experimentally determined values of reference temperature was found.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.