Počet záznamů: 1  

Posouzení tvarů poměrových spekter záznamů seizmického neklidu z karvinské oblasti

  1. 1.
    SYSNO ASEP0316254
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Poddruh JOstatní články
    NázevPosouzení tvarů poměrových spekter záznamů seizmického neklidu z karvinské oblasti
    Překlad názvuEvaluation of Spectral Ratios Shapes of Seismic Noise from Karviná Region
    Tvůrce(i) Kaláb, Zdeněk (UGN-S) RID
    Zdroj.dok.Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. - : Vysoká škola báňská-Technická univerzita - ISSN 1213-1962
    Roč. 8, č. 2 (2008), s. 57-62
    Poč.str.6 s.
    Forma vydáníCD-ROM - CD-ROM
    AkceOVA ´08 /17./ - Nové poznatky a měření v seizmologii, inženýrské geofyzice a geotechnice
    Datum konání08.04.2008-10.04.2008
    Místo konáníOstrava
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovasite effect ; urban area ; mining induced seismicity
    Vědní obor RIVDC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    CEPGA105/07/0878 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z30860518 - UGN-S (2005-2011)
    AnotacePříspěvek představuje různé tvary spektrálních poměrů seizmických záznamů. Experimentální měření proběhlo v karvinské oblasti, v níž je dominantní důlně indukovaná a průmyslová seizmicita. Výsledky výpočtů jsou doložena jak pro množiny záznamů důlně indukovaných jevů, tak i pro seizmický šum.
    Překlad anotaceThis paper deals with presentation of different shapes of spectral ratios. Experimental measurement was realized in Karviná region that is affected by mining induced seismicity and that is very industrialized region. Results were documented for both sets of mining induced seismic events and sets of ambient noise.
    PracovištěÚstav geoniky
    KontaktLucie Gurková, lucie.gurkova@ugn.cas.cz, Tel.: 596 979 354
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.