Počet záznamů: 1  

Cellular and colloidal separation using optical forces

  1. 1.
    SYSNO ASEP0086310
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevCellular and colloidal separation using optical forces
    Překlad názvuSeparace buněk a koloidů využívající optických sil
    Tvůrce(i) Dholakia, K. (GB)
    MacDonald, M. P. (GB)
    Zemánek, Pavel (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Čižmár, Tomáš (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Methods in Cell Biology - ISSN 0091-679X
    Roč. 82, - (2007), s. 467-495
    Poč.str.29 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaoptical sorting ; FACS ; MACS ; optical forces ; dielectrophoresis ; optical chromatography ; optical manipulation
    Vědní obor RIVBH - Optika, masery a lasery
    CEPLC06007 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z20650511 - UPT-D (2005-2011)
    UT WOS000247643200017
    DOI10.1016/S0091-679X(06)82017-0
    AnotaceThe separation or sorting of cellular and colloidal particles is currently a central topics of research. In this chapter, we give an overview of the range of optical methods for cell sorting. We begin with an overview of fluorescence and magnetically activated cell sorting. We progress to describing methods at the microfluidic scale level particularly those exploiting optical forces. We distinguish between what we term passive and active schemes for sorting. Optical forces pertinent to the sorting schemes are described, notably the gradient force and the optical radiation pressure (or scattering force). We discuss some of the most recent advances. This includes techniques without fluid flow where we have either stationary or moving light patterns to initiate separation.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.