Počet záznamů: 1  

Calculation of the ceramics Weibull parameters

  1. 1.
    SYSNO ASEP0373509
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevCalculation of the ceramics Weibull parameters
    Tvůrce(i) Fuis, Vladimír (UT-L) RID, ORCID
    Návrat, Tomáš (UT-L)
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.World Academy of Science, Engineering and Technology - ISSN 2010-376X
    Roč. 58, - (2011), s. 642-647
    Poč.str.6 s.
    AkceInternational Conference on Bioinformatics and Biomedicine 2011
    Datum konání26.10.2011-28.10.2011
    Místo konáníBali
    ZeměID - Indonésie
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.ID - Indonésie
    Klíč. slovabiomaterial parameters ; Weibull statistics ; ceramics
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    AnotaceThe standard way of calculation of the ceramic material parameters consists in carrying out a set of 3 or 4 point bending tests of specimens cut out from parts of the ceramic material to be analysed. In case of ceramic heads of hip joint endoprosthesis, it is not possible to cut out specimens of required dimensions because the heads are too small (if the cut out specimens were smaller than the normalised ones, the material parameters derived from them would exhibit higher strength values than those which the given ceramic material really has). On that score, a special testing jig was made, in which 40 heads were destructed. From the measured values of circumferential strains of the head’s external spherical surface under destruction, the state of stress in the head under destruction was established using the final elements method (FEM). From the values obtained, the sought for parameters of the ceramic material were calculated using Weibull’s weakest-link theory.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.