Počet záznamů: 1  

Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0469755
    Druh ASEPP1 - Užitný vzor, průmyslový vzor
    Zařazení RIVF - Výsledky s právní ochranou (užitný vzor, průmyslový vzor)
    Poddruh RIVUžitný vzor
    NázevPotravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů
    Překlad názvuFood product-type of syrup containing spruce shoots and lignans
    Tvůrce(i) Vokurka, J. (CZ)
    Kopal, J. (CZ)
    Kýhos, K. (CZ)
    Strohalm, J. (CZ)
    Houška, M. (CZ)
    Landfeld, A. (CZ)
    Novotná, P. (CZ)
    Híc, P. (SK)
    Balík, J. (CZ)
    Tříska, Jan (UEK-B) RID, ORCID, SAI
    Vrchotová, Naděžda (UEK-B) RID, SAI, ORCID
    Rok vydání2016
    Vlastník vzoruKitl s.r.o. - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
    SídloJablonec nad Nisou - Praha - Lednice - Brno
    Datum udělení vzoru21.06.2016
    Číslo vzoru29560
    Lic. popl.Z - Poskytovatel licence nepožaduje v některých případech licenční poplatek
    VyužitíB - Patent je využíván na základě uzavřené licenční smlouvy mezi vlastníkem a uživatelem
    Využití jiným subjektemA - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
    Kód vydavatele patentuCZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague
    Jazyk dok.cze - čeština
    Klíč. slovasyrup ; spruce shoots ; lignans ; extract
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    CEPLO1415 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaRVO:67179843 - RVO:67179843
    AnotaceJedná se o potravinářský výrobek typu sirupu připravený na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku převládajícího 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.
    Překlad anotaceThis is a food product type of syrup prepared on the basis of the concentrated sugar solution, such as fructose or invert sugar, to which is added a defined quantity of pressurized or frozen homogenate of spruce shouts and the extract of lignans from spruce knots in the form of alcohol solution of prevailing 7- hydroxymatairesinol (HMR). It is advantageous to also add further defined amount of ascorbic acid. Young spruce shoots contain essential oils, as well as large amounts of vitamin C and kemferol.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2017
    Elektronická adresahttp://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.