Počet záznamů: 1
Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů
- 1.
SYSNO ASEP 0469755 Druh ASEP P1 - Užitný vzor, průmyslový vzor Zařazení RIV F - Výsledky s právní ochranou (užitný vzor, průmyslový vzor) Poddruh RIV Užitný vzor Název Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů Překlad názvu Food product-type of syrup containing spruce shoots and lignans Tvůrce(i) Vokurka, J. (CZ)
Kopal, J. (CZ)
Kýhos, K. (CZ)
Strohalm, J. (CZ)
Houška, M. (CZ)
Landfeld, A. (CZ)
Novotná, P. (CZ)
Híc, P. (SK)
Balík, J. (CZ)
Tříska, Jan (UEK-B) RID, ORCID, SAI
Vrchotová, Naděžda (UEK-B) RID, SAI, ORCIDRok vydání 2016 Vlastník vzoru Kitl s.r.o. - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. Sídlo Jablonec nad Nisou - Praha - Lednice - Brno Datum udělení vzoru 21.06.2016 Číslo vzoru 29560 Lic. popl. Z - Poskytovatel licence nepožaduje v některých případech licenční poplatek Využití B - Patent je využíván na základě uzavřené licenční smlouvy mezi vlastníkem a uživatelem Využití jiným subjektem A - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence Kód vydavatele patentu CZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague Jazyk dok. cze - čeština Klíč. slova syrup ; spruce shoots ; lignans ; extract Vědní obor RIV GM - Potravinářství CEP LO1415 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Institucionální podpora RVO:67179843 - RVO:67179843 Anotace Jedná se o potravinářský výrobek typu sirupu připravený na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku převládajícího 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol. Překlad anotace This is a food product type of syrup prepared on the basis of the concentrated sugar solution, such as fructose or invert sugar, to which is added a defined quantity of pressurized or frozen homogenate of spruce shouts and the extract of lignans from spruce knots in the form of alcohol solution of prevailing 7- hydroxymatairesinol (HMR). It is advantageous to also add further defined amount of ascorbic acid. Young spruce shoots contain essential oils, as well as large amounts of vitamin C and kemferol. Pracoviště Ústav výzkumu globální změny Kontakt Nikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268 Rok sběru 2017 Elektronická adresa http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf
Počet záznamů: 1