Počet záznamů: 1  

Environmental scanning electron microscope for observation of live nature

  1. 1.
    SYSNO ASEP0421179
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevEnvironmental scanning electron microscope for observation of live nature
    Tvůrce(i) Neděla, Vilém (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Tihlaříková, Eva (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.69th Annual Meeting of the Japanese Society of Microscopy. - Osaka : The Japanese Society of Microscopy, 2013
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceAnnual Meeting of the Japanese Society of Microscopy /69./
    Datum konání20.05.2013-22.05.2013
    Místo konáníOsaka
    ZeměJP - Japonsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.JP - Japonsko
    Klíč. slovaESEM ; AQUASEM II ; live nature ; detectors
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    Institucionální podporaUPT-D - RVO:68081731
    AnotaceWe have developed an ESEM for in-situ observation of live nature. Our AQUASEM II is base on a Tescan VEGA SEM. Its exceptionality is an original differentially-pumped chamber, which can be evacuated slowly and gently to the sample, and a specific detection system with four detectors. On the basis of our new methodology proved by the results of Monte Carlo simulations of beam electrons scattering in water, we have recorded the moving of a Stored-product mite alive for ~5 min at a vapor pressure of 950 Pa at 7oC. Our results demonstrate that this microscope is well applicable to in-situ observations of natural structure of biological or organic samples in wet modes, non-coated surfaces of materials such as semiconductors and oxides, growth or reaction processes of nanoparticles in solution, etc.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.