Počet záznamů: 1  

Modelling of Wheat-Flour Dough Mixing as an Open-Loop Hysteretic Process

  1. 1.
    SYSNO ASEP0388861
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevModelling of Wheat-Flour Dough Mixing as an Open-Loop Hysteretic Process
    Tvůrce(i) Anderssen, R. (AU)
    Kružík, Martin (UTIA-B) RID, ORCID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.Discrete and Continuous Dynamical Systems-Series B. - : AIMS Press - ISSN 1531-3492
    Roč. 18, č. 2 (2013), s. 283-293
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaDissipation ; Dough mixing ; Rate-independent systems
    Vědní obor RIVBA - Obecná matematika
    CEPIAA100750802 GA AV ČR - Akademie věd
    UT WOS000312737100002
    DOI10.3934/dcdsb.2013.18.283
    AnotaceMotivated by the fact that various experimental results yield strong confirmatory support for the hypothesis that "the mixing of a wheat-flour dough is essentially a rate-independent process", this paper examines how the mixing can be modelled using the rigorous mathematical framework developed to model an incremental time evolving deformation of an elasto-plastic material. Initially, for the time evolution of a rate-independent elastic process, the concept is introduced of an /emph{„energetic solution“} /cite{mtl} as the characterization for the rate-independent deformations occurring. The framework in which it is defined is formulated in terms of a polyconvex stored energy density and a multiplicative decomposition of large deformations into elastic and nonelastic components. The mixing of a dough to peak dough development is then modelled as a sequence of incremental elasto-nonelastic deformations. For such incremental processes, the existence of Sobolev solutions is guaranteed.
    PracovištěÚstav teorie informace a automatizace
    KontaktMarkéta Votavová, votavova@utia.cas.cz, Tel.: 266 052 201.
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.