Počet záznamů: 1  

Ph Detection of Plant Cell Cultures by Using Tapered Fiber Probes

  1. 1.
    SYSNO ASEP0350060
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevPh Detection of Plant Cell Cultures by Using Tapered Fiber Probes
    Tvůrce(i) Kašík, Ivan (URE-Y) RID
    Martan, Tomáš (URE-Y)
    Pospíšilová, Marie (URE-Y)
    Podrazký, Ondřej (URE-Y) RID
    Mrázek, Jan (URE-Y) RID, ORCID
    Matějec, Vlastimil (URE-Y)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.EUROPT(R)ODE X, X.Conference on Optical Chemical Sensors and Biosensors. - Praha : Institute of Photonics and Electronics AS CR, v.v.i, 2010 / Homola Jiří - ISBN 978-80-86269-20-7
    S. 77-77
    Poč.str.1 s.
    AkceEUROPT(R)ODE X – X.Conference on Optical Chemical Sensors and Biosensors
    Datum konání28.03.2010-31.3.2010
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovatapered optical fiber ; sensor ; pH
    Vědní obor RIVJB - Senzory, čidla, měření a regulace
    CEPGP102/08/P639 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20670512 - URE-Y (2005-2011)
    AnotaceV-taper probes were prepared by tapering a stack of two polymer-clad-silica (PCS) fibers to tips with diameters in a range from 8 to 50 um. A fluorescence transducer 2’,7’-Bis(2- carbonylethyl)-5(6)-carboxyfluorescein (BCECF) was immobilized onto the end-face of the cut V-tapers by using a thin tetraethoxysilane layer. By using a PCS V-taper probe with a tip diameter of 44 μm excited by a multimode pigtailed source, extracellular pH was determined in real cell samples with the resolution of 0.2. Plant-cell walls were successfully penetrated with these probes.
    PracovištěÚstav fotoniky a elektroniky
    KontaktPetr Vacek, vacek@ufe.cz, Tel.: 266 773 413, 266 773 438, 266 773 488
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.