Počet záznamů: 1
Antioxidative Potential of Root Extracts from Certain Ranunculaceae Species
- 1.0317535 - ÚCHP 2009 GB eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
Malík, J. - Sajfrtová, Marie - Kokoška, L.
Antioxidative Potential of Root Extracts from Certain Ranunculaceae Species.
[Antioxidační aktivita extraktů z kořenů určitých druhů Ranunculaceae.]
Delegate Manual. -: Elsevier, 2008, P041. ISBN N.
[European Food Congress /1./. Ljubljana (SI), 04.11.2008-09.11.2008]
Grant CEP: GA ČR GA525/08/1179
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
Klíčová slova: antioxidant activity * ranunculacae root extracts * DPPH test
Kód oboru RIV: CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
www.foodcongress.eu
In this study antioxidant activity of 13 plant species belonging to family Ranunculaceae was evaluated.
V této práci byla vyhodnocena antioxidační aktivita 13 druhů rostlin z čeledi Ranunculaceae. U všech vzorků se účinná koncentrace pro regulaci produkce 50 % kyslíkových radikálů(EC50) pohybovala od 22,91 do 454,70 míg/ml. Nejsilnější aktivitu vykazovaly kořeny A. hupehensis, A. spicata a C. europaea. Všechny tři druhy přesáhly aktivitu kořenů C. racemosa, známých vysokou zhášecí radikálovou aktivitou, což je činí perspektivními pro další výzkum nových zdrojů antioxidantů.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0167153
Počet záznamů: 1