Počet záznamů: 1  

Nitrogen and in vitro fermentation of nitrogenous substrates in caecal contents of the pig

  1. 1.
    SYSNO ASEP0213477
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevNitrogen and in vitro fermentation of nitrogenous substrates in caecal contents of the pig
    Tvůrce(i) Marounek, Milan (UZFG-Y) RID
    Adamec, T. (CZ)
    Skřivanová, V. (CZ)
    Latsik, N. (UA)
    Zdroj.dok.Acta veterinaria Brno. - : Veterinární a farmaceutická univerzita Brno - ISSN 0001-7213
    Roč. 71, - (2002), s. 429-433
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaPig ; caecum ; nitrogenous substances
    Vědní obor RIVFB - Endokrinologie, diabetologie, metabolizmus, výživa
    CEPKSK5020115 GA AV ČR - Akademie věd
    AnotaceCaecal contens of four 28-week-old pigs were used as inocula of cultures supplied with plant proteins, mucin, RNA and glucose. Pigs were fed ad libitum a 14,1 crude protein diet containing barley, wheat, wheat bran, extracted soybean meal and a feed supplement. Peptides rather than amino acids were the primary component of the TCA-soluble ninhydrin-reactive material in the caecum. Fermentation of mucin yielded more volatile fatty acid than fermentation of other nitrogenous substrates. Low proportions of branched-chain VFA were also in VFA produced from mucin and RNA. It can be concluded, therefore, that caecal microorganism convert nitrogenous substrates, which would be lost in faeces, into valuable products, utilizable by the host.
    PracovištěÚstav živočišné fyziologie a genetiky
    KontaktJana Zásmětová, knihovna@iapg.cas.cz, Tel.: 315 639 554
    Rok sběru2003

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.