Počet záznamů: 1  

Microbiological aspects of determination of trichloroacetic acid in soil

  1. 1.
    SYSNO ASEP0109150
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevMicrobiological aspects of determination of trichloroacetic acid in soil
    Překlad názvuMicrobiological aspects of determination of trichloroacetic acid in soil
    Tvůrce(i) Matucha, Miroslav (MBU-M)
    Gryndler, Milan (MBU-M) RID, ORCID
    Uhlířová, H. (CZ)
    Fuksová, K. (CZ)
    Rohlenová, Jana (UEB-Q)
    Forczek, Sándor (UEB-Q) RID, ORCID
    Schröder, P. (DE)
    Zdroj.dok.Folia Microbiologica. - : Springer - ISSN 0015-5632
    Roč. 49, č. 2 (2004), s. 117-122
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaNORWAY SPRUCE/SOIL-SYSTEM ; HEADSPACE GAS-CHROMATOGRAPHY ; BIODEGRADATION
    Vědní obor RIVGK - Lesnictví
    CEPGA522/02/0874 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z5038910 - UEB-Q
    AnotaceSoils have been shown to possess a strong microbial trichloroacetic acid (TCA)-degrading activity. High TCA-degradation rate was also observed during soil extraction with water. For correct measurements of TCA levels in soil all TCA-degrading activities have to be inhibited immediately after sampling before analysis. We used rapid freezing of soil samples (optimally in liquid nitrogen) with subsequent storage and slow thawing before analysis as an efficient technique for suppressing the degradation. Frozen soil samples stored overnight at -20 degreesC and then thawed slowly exhibited very low residual TCA-degrading activity for several hours. Omitting the above procedure could lead to the confusing differences between the TCA levels previously reported in the literature.
    PracovištěÚstav experimentální botaniky
    KontaktDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.