Počet záznamů: 1  

Near-surface investigation of positron diffusion length in helium-implanted Fe9Cr and its ODS variant

  1. 1.
    SYSNO ASEP0542988
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevNear-surface investigation of positron diffusion length in helium-implanted Fe9Cr and its ODS variant
    Tvůrce(i) Degmová, J. (SK)
    Kršjak, V. (SK)
    Shen, T.L. (CN)
    Šimeg Veterniková, J. (SK)
    Gatciová, A. (SK)
    Sojak, S. (SK)
    Hruška, Petr (FZU-D) ORCID
    Celkový počet autorů7
    Číslo článku148004
    Zdroj.dok.Applied Surface Science. - : Elsevier - ISSN 0169-4332
    Roč. 538, Feb (2021)
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaf/m steels ; He+ implantation ; slow positron Doppler broadening technique ; positron diffusion length
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Obor OECDCondensed matter physics (including formerly solid state physics, supercond.)
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaFZU-D - RVO:68378271
    UT WOS000595140800006
    EID SCOPUS85092215192
    DOI10.1016/j.apsusc.2020.148004
    AnotaceIn the present paper, we employ the depth sensitive slow positron Doppler broadening technique to characterise the positron diffusion in various near-surface layers of He+ implanted f/m steels. One of the frequently used positron annihilation parameters, with a high sensitivity to radiation-induced defects in a wide range of displacement damage, is the positron diffusion length. This parameter expresses the probability of the back diffusion of positrons to the surface and reflects the microstructural damage.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2022
    Elektronická adresahttps://doi.org/10.1016/j.apsusc.2020.148004
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.