Počet záznamů: 1  

Vysokopevnostní beton s drátky pro štíhlé železobetonové nosníky profilu I

  1. 1.
    SYSNO0523580
    NázevVysokopevnostní beton s drátky pro štíhlé železobetonové nosníky profilu I
    Překlad názvuHigh-strength concrete with fibers for slender reinforced concrete beams of I profile
    Tvůrce(i) Sucharda, O. (CZ)
    Bílek, V. (CZ)
    Matečková, P. (CZ)
    Seitl, Stanislav (UFM-A) RID, ORCID
    Vyd. údaje2019
    PoddruhPrototyp
    Int.kód05/20-09-2019_P
    Technické parametryReceptura vysokopevnostního betonu je CEM I 42,5 R – 600, Metaver I- 80, Glenium 300-20, Voda-140, 0/4 Lípa-865, 4/8 Litice-650, MASTERFIBER 482- 40 (kg/m3). Základní mechanické vlastnosti stanovené laboratorními zkouškami jsou Pevnost v tlaku – krychelná (28 dnů)-103 [MPa], Pevnost v tlaku – krychelná (1 den)- 38 [MPa], Pevnost v tlaku – válcová (28 dnů) – 87 [MPa], Modul pružnosti – statický- 41 [GPa].
    Ekonomické parametryMezi hlavní ekonomické aspekty patří zejména posílení konkurenceschopnosti společnosti ŽPSV ve středoevropském měřítku, kdy získané znalosti ze specifik technologie výroby umožnily zvýšit efektivitu (cca o 10%) a snížit časovou náročnost. Dochází k úspoře času a nákladů ve srovnání s běžnou výrobou. Předpokládá se také zvýšení tržeb, které je obtížné predikovat s ohledem na unikátnost výrobku.
    Název vlastníkaŽPSV sro
    Číselná identifikace05/20-09-2019_P
    Druh dok.Prototyp, metodika, f.vzorek, aut.software, apl.výzkum-normy, u.vzor
    Grant EG15_019/0004505 GA MPO - Ministerstvo průmyslu a obchodu, CZ - Česká republika
    Institucionální podporaUFM-A - RVO:68081723
    Jazyk dok.cze
    Země vyd.CZ
    Klíč.slova High-strength concrete * fibers * RC concrete * concrete beam * durability * I profile
    Spolupracující instituce Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava (Česká republika)
    ŽPSV sro (Česká republika)
    Trvalý linkhttp://hdl.handle.net/11104/0307920
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.