Počet záznamů: 1  

Time-resolved study of microorganisms by Raman spectroscopy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0456192
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevTime-resolved study of microorganisms by Raman spectroscopy
    Tvůrce(i) Samek, Ota (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Hároniková, A. (CZ)
    Obruča, S. (CZ)
    Bernatová, Silvie (UPT-D) RID, SAI
    Ježek, Jan (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Šiler, Martin (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Mlynariková, K. (CZ)
    Zemánek, Pavel (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Celkový počet autorů8
    Zdroj.dok.Clinical and Biomedical Spectroscopy and Imaging IV (Proceedings of SPIE 9537). - Bellingham : SPIE, 2015 - ISSN 1605-7422 - ISBN 9781628417029
    Rozsah stran953703:1-5
    Poč.str.5 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceClinical and Biomedical Spectroscopy and Imaging /4./
    Datum konání22.06.2015-24.06.2015
    Místo konáníMunich
    ZeměDE - Německo
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaraman spectroscopy ; time-resolved study ; red yeast ; Cupriavidus necator H16
    Vědní obor RIVBH - Optika, masery a lasery
    CEPLO1212 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    ED0017/01/01 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA15-20645S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUPT-D - RVO:68081731
    UT WOS000360241100001
    EID SCOPUS84939818224
    DOI10.1117/12.2183950
    AnotaceThe main goal of our investigations is to focus on the basic physiological mechanisms of microorganisms (yeast and bacteria), exposed to different conditions, by time-resolved Raman spectroscopy. This study provides an insight into the mechanism of targeted stress factors or the influence of different cultivation times on species metabolism in vivo, in realtime and label free. We also focused on time-course study of physico-chemical properties of bacterial cells and cell cytoplasm with respect to the intracellular content of polyhydroxyalkanoates and to the production of yeast lipids or carotenoids.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2016
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.