Počet záznamů: 1  

Tissue Segmentation of Brain MRI

  1. 1.
    SYSNO ASEP0436580
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevTissue Segmentation of Brain MRI
    Tvůrce(i) Dvořák, P. (CZ)
    Bartušek, Karel (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Mikulka, J. (CZ)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.37th International Conference on Telecommunications and Signal Processing (TSP 2014). - Berlin : IEEE, 2014 - ISSN 1805-5435 - ISBN 978-80-214-4983-1
    Rozsah strans. 482-485
    Poč.str.4 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceTSP 2014. International Conference on Telecommunications and Signal Processing /37./
    Datum konání01.07.2014-03.07.2014
    Místo konáníBerlín
    ZeměDE - Německo
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaBrain ; Gaussian Mixture Model ; GMM ; Image segmentation ; Magnetic Resonance
    Vědní obor RIVBH - Optika, masery a lasery
    CEPGAP102/12/1104 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUPT-D - RVO:68081731
    UT WOS000375231000252
    EID SCOPUS84960158009
    AnotaceThis work focuses on segmentation of magnetic resonance images of brain. The segmentation is based on assumption that in magnetic resonance images with high signal-to-noise ratio, the noise can be approximated by Gaussian. The method is tested on stand-alone simulated 2D MR images of healthy brain. The comparison between T1-weighted, T2-weighted and multiparametric images is performed. The proposed algorithm is used to segment brain images into three different tissues. For the proposed method, the best results were achieved for stand-alone T1-weighted images, while stand-alone T2-weighted images show the worst results. The achieved results slightly vary for particular tissue.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.