Počet záznamů: 1  

Influence of cultivation conditions relating to climatic change on the selected polyphenol content in grapevine plants

  1. 1.
    SYSNO ASEP0423676
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevInfluence of cultivation conditions relating to climatic change on the selected polyphenol content in grapevine plants
    Tvůrce(i) Tříska, Jan (UEK-B) RID, ORCID, SAI
    Balík, J. (CZ)
    Vrchotová, Naděžda (UEK-B) RID, SAI, ORCID
    Mikeš, O. (CZ)
    Zdroj.dok.Global Change and Resilience: From Impacts to Responses : Proceedings of the 3rd annual Global Change and Resilience Conference. - Brno : Global change research centre, Academy of Sciences of the Czech Republic, v. v. i, 2013 / Stojanov Robert ; Žalud Zdeněk ; Cudlín Pavel ; Farda Aleš ; Urban Otmar ; Trnka Miroslav - ISBN 978-80-904351-8-6
    Rozsah strans. 252-254
    Poč.str.3 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceGlobal Change and Resilience
    Datum konání22.05.2013-24.05.2013
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaclimate change ; polyphenol ; grapevine
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEPED1.1.00/02.0073 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaRVO:67179843 - RVO:67179843
    AnotaceWinegrowing is highly climate sensitive. Even small changes in temperature could have big impacts on the whole industry. Because of the relatively high crop value, many growers can aff ord to invest in adaptation resources that might not be feasible for less valuable crops. Th ere are two basic types of response to climate change: working to adapt to or manage the impacts experienced, and trying to prevent or minimize further change (mitigation). Th ese are not mutually exclusive, and in fact, both are increasingly regarded as necessary. In our contribution we will discuss the eff ects of drought, irrigation and cultivation in greenhouses in comparison to cultivation in vineyards on the content of trans-piceid and trans-resveratrol in white and blue varieties of Vitis vinifera plants.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.