Počet záznamů: 1  

Heating experiments with nano-crystalline Co.sub.0.4./sub.Zn.sub.0.6./sub.Fe.sub.2./sub.O.sub.4./sub..

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359564
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevHeating experiments with nano-crystalline Co0.4Zn0.6Fe2O4.
    Tvůrce(i) Veverka, Miroslav (FZU-D) RID
    Pollert, Emil (FZU-D)
    Veverka, Pavel (FZU-D) RID, ORCID
    Kaman, Ondřej (FZU-D) RID, ORCID
    Kupčík, Jaroslav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Burian, M. (CZ)
    Kašpar, P. (CZ)
    Závěta, Karel (FZU-D) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Workshop on Green Chemistry and Nanotechnologies in Polymer Chemistry. Book of Abstracts. - Pardubice : Synpo a.s, 2010 - ISBN N
    S. 25
    Poč.str.1 s.
    AkceWorkshop on Green Chemistry and Nanotechnologies in Polymer Chemistry
    Datum konání23.09.2010-24.09.2010
    Místo konáníPardubice
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovamagnetic nanoparticles ; cobalt zinc ferrite ; magnetic heating measurement ; specific absorption rate
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPKAN200200651 GA AV ČR - Akademie věd
    GAP204/10/0035 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10100521 - FZU-D (2005-2011)
    AV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AnotaceIn this work we study the heating effect of nanoparticles of the cobalt zinc ferrite of the composition Co0.4Zn0.6Fe2O4 as the heat mediator for magnetic fluid hyperthermia especially with the respect to possibility of the self-controlled mechanism of the heating. The specific absorption rate (SAR) at temperature 37 °C measured in the range of the magnetic field parameters (the AC field with maximal amplitudes of 8.8, 7.5 and 6.0 kA×m-1 and frequency of 480 kHz) displayed the values of 36.5, 19.4 and 3.6 W×g-1(Co+Fe), respectively.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.