Počet záznamů: 1  

Thorsmoerkia curvula gen. et spec. nov. (Trebouxiophyceae, Chlorophyta), a semi‑terrestrial microalga from Iceland exhibits high levels of unsaturated fatty acids

  1. 1.
    SYSNO ASEP0552954
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThorsmoerkia curvula gen. et spec. nov. (Trebouxiophyceae, Chlorophyta), a semi‑terrestrial microalga from Iceland exhibits high levels of unsaturated fatty acids
    Tvůrce(i) Nicoletti, C. (AT)
    Procházková, Lenka (BU-J) ORCID
    Nedbalová, Linda (BU-J) RID, ORCID
    Mócsai, R. (AT)
    Altmann, F. (AT)
    Holzinger, A. (AT)
    Remias, D. (AT)
    Zdroj.dok.Journal of Applied Phycology. - : Springer - ISSN 0921-8971
    Roč. 33, č. 6 (2021), s. 3671-3682
    Poč.str.12 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovapolyunsaturated fatty acids ; semi-terrestrial algae ; Trebouxiophyceae
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    Obor OECDPlant sciences, botany
    CEPLTAIN19139 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Způsob publikováníOpen access
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    UT WOS000694573200001
    EID SCOPUS85114620064
    DOI10.1007/s10811-021-02577-y
    AnotaceA terrestrial green alga was isolated at Iceland, and the strain (SAG 2627) was described for its morphology and phylogenetic position and tested for biotechnological capabilities. The alga turned out to belong to an independent lineage without an obvious sister group within the Trebouxiophyceae. Based on morphological and phylogenetic data, the strain was described as a new genus and species, Thorsmoerkia curvula gen. et sp. nov.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2022
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0328011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.