Počet záznamů: 1  

Thermochemical Properties of Menthol and Terpineol

  1. 1.
    SYSNO ASEP0534268
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThermochemical Properties of Menthol and Terpineol
    Tvůrce(i) Wagner, Zdeněk (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Bendová, Magdalena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rotrekl, Jan (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Parmar, Nirmal (UCHP-M) ORCID, SAI
    Kočí, S. (CZ)
    Vrbka, P. (CZ)
    Zdroj.dok.Journal of Solution Chemistry. - : Springer - ISSN 0095-9782
    Roč. 49, 9-10 (2020), s. 1267-1278
    Poč.str.12 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovamenthol ; secondary organic aerosol ; terpineol
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    Obor OECDPhysical chemistry
    CEPGA17-19798S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Způsob publikováníOpen access s časovým embargem (01.11.2021)
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    UT WOS000575763400002
    EID SCOPUS85092164122
    DOI10.1007/s10953-020-01027-6
    AnotaceThe work continues the project of physicochemical characterization of terpenic substances that are present in plants and after emission to the atmosphere play an important role in the formation of cloud condensation nuclei. Two substances, which are solid at room temperature, were studied in this work, namely both enantiomers of menthol and (–)-α-terpineol. Temperatures and enthalpies of fusion were measured, isobaric heat capacities were measured in the temperature range 326.15–348.15 K and vapor pressures were measured in the temperature range 400–430 K. The experimental values were compared with predictions by COSMO-RS. Modern nonstatistical algorithms based on mathematical gnostics were used for data analysis.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2021
    Elektronická adresahttp://hdl.handle.net/11104/0312490
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.