Počet záznamů: 1  

Numerical modeling of magnetostrictive materials

  1. 1.
    SYSNO ASEP0461746
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevNumerical modeling of magnetostrictive materials
    Tvůrce(i) Kholmetska, I. (CZ)
    Chleboun, J. (CZ)
    Krejčí, Pavel (MU-W) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Engineering Mechanics 2016. - Prague : Institute of Thermomechanics CAS, v. v. i., 2016 / Zolotarev I. ; Radolf V. - ISSN 1805-8248 - ISBN 978-80-87012-59-8
    Rozsah strans. 274-277
    Poč.str.4 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceEngineering Mechanics 2016 /22./
    Datum konání09.05.2016-12.05.2016
    Místo konáníSvratka
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovamagnetostrictive materials ; hysteresis ; energy harvesting
    Vědní obor RIVBA - Obecná matematika
    CEPGA15-12227S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaMU-W - RVO:67985840
    UT WOS000379986700065
    AnotaceAn operator-differential model for magnetostrictive energy harvesting proposed in the literature is used to calculate the amount of harvested energy under some uncertainty in the Preisach density function. The uncertainty is modeled through a fuzzy set approach. In galfenol, an alloy of gallium and iron, however, the hysteresis phenomenon is present only weakly. This allows to propose a simpler, but computationally faster model without hysteresis. The new, simpler model has been identified from the measured magnetic and magnetostrictive cycles. The amount of harvested energy is of the same order in both models. Again, an uncertainty in the identified model can be considered and its impact on the amount of the harvested energy calculated.
    PracovištěMatematický ústav
    KontaktJarmila Štruncová, struncova@math.cas.cz, library@math.cas.cz, Tel.: 222 090 757
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.