Počet záznamů: 1  

Způsob přípravy trans-ɛ-viniferinu z réví

  1. 1.
    0537942 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patentový dokument
    Tříska, Jan - Mareš, J. - Balík, J. - Híc, P. - Vrchotová, Naděžda - Rajchmanová, J. - Vilímková, O.
    Způsob přípravy trans-ɛ-viniferinu z réví.
    [Process for preparing trans-ɛ-viniferin from grape canes.]
    2020. Vlastník: Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., MikroChem LKT spol. s r.o., Mendelova univerzita v Brně. Datum udělení patentu: 04.06.2020. Číslo patentu: 308386
    Grant CEP: GA TA ČR TH02030620
    Institucionální podpora: RVO:86652079
    Klíčová slova: trans-ɛ-viniferin * grape canes
    Obor OECD: Food and beverages
    https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308386.pdf

    Řešení se týká způsobu přípravy trans-ε-viniferinu z réví, který je charakterizovaný tím, že se vysušené kousky réví macerují isopropylalkoholem a získaný surový trans-ɛ-viniferin se čistí kapalinovou adsorpční chromatografií, při které je kolona naplněna sorbentem na bázi křemeliny, která je potažena polyamidem, za oddělení čistého trans-ε-viniferinu a resveratrolu ze směsi stilbenů. Získané čisté sloučeniny mají využití v přípravcích na ochranu rostlin, v medicíně, kosmetice a potravinářství.

    The invention relates to a process for preparing trans-ε-viniferin from grape canes, where the dried vine pieces are macerated with isopropyl alcohol and the crude trans-ε-viniferin obtained is purified by liquid adsorption chromatography in which the column is packed with a diatomaceous earth sorbent coated with polyamide, separating pure trans-ε-viniferin and resveratrol from the stilbene mixture. The pure compounds obtained are used in plant protection products, medicine, cosmetics and the food industry.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0315771

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.