Počet záznamů: 1  

Influence of temperature in computational time reversal method

  1. 1.
    SYSNO ASEP0498130
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVO - Ostatní
    NázevInfluence of temperature in computational time reversal method
    Tvůrce(i) Mračko, Michal (UT-L)
    Kolman, Radek (UT-L) RID
    Kober, Jan (UT-L) RID, ORCID
    Převorovský, Zdeněk (UT-L) RID
    Plešek, Jiří (UT-L) RID, ORCID, SAI
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Advanced Modelling of Wave Propagation in Solids, book of abstracts. - Praha : Institute of Thermomechanics, Czech Academy of Sciences, 2018 / Kolman R. ; Berezovski A. ; Kruisová A. - ISBN 978-80-87012-67-3
    S. 85-86
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceInternational Conference on Advanced Modelling of Wave Propagation in Solids /2./
    Datum konání17.09.2018 - 21.09.2018
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovatime reversal method ; elastic wave propagation ; temperature influence
    Vědní obor RIVBI - Akustika a kmity
    Obor OECDMechanical engineering
    CEPGA17-22615S GA ČR - Grantová agentura ČR
    EF15_003/0000493 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUT-L - RVO:61388998
    AnotaceTime reversal (TR) method uses backward wave propagation for refocusing and reconstruction of the original source. Aim of this work is an analysis of influence of temperature change on the quality of reconstruction of the original loading pulse. This study clarifies how sensitive the TR method is to slight change of elastic parameters. The temperature change is modelled simply by changing the Young’s modulus of the material.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.