Počet záznamů: 1
Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017
- 1.
SYSNO ASEP 0481107 Druh ASEP O - Ostatní výsledky Zařazení RIV O - Ostatní Název Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017 Překlad názvu Are we afraid of Food Additives? Tvůrce(i) Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI Rok vydání 2017 Jazyk dok. cze - čeština Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova food additives ; sweeteners ; roles in food Vědní obor RIV CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství Obor OECD Civil engineering CEP TE01020080 GA TA ČR - Technologická agentura ČR Institucionální podpora UCHP-M - RVO:67985858 Anotace Éčko je označení potravinářského aditiva, které je do pokrmů přidáno za účelem docílení lepších senzorických vlastností (chutě, vůně, vzhledu, konzistence), zajištění zdravotní nezávadnosti, či je schopno příznivě ovlivňovat vlastnosti potraviny při výrobě, úpravě, balení, přepravě nebo skladování. Všechna aditiva jsou značena pomocí E-kódu, což umožňuje jejich identifikaci. V rámci přednášky bylo vyhodnoceno použití jednotlivých aditiv, jejich vliv na lidský organismus i účelnost jejich použití. Překlad anotace E-additive is a designation of a food additive which is added to foods in order to obtain better sensor properties (taste, smell, appearance, consistency), to ensure the health of the food, or to be able to favorably affect the properties of the food in the manufacture, processing, packaging, transport or storage. All additives are labeled with E-code, which allows them to be identified. In the course of the lecture the use of individual additives, their influence on the human organism and the effectiveness of their use were evaluated. Pracoviště Ústav chemických procesů Kontakt Eva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227 Rok sběru 2018 Elektronická adresa https://www.youtube.com/watch?v=tjr7l8nOsUo
Počet záznamů: 1