Počet záznamů: 1  

Preparation and Characterization of Ag-Doped Crystalline Titania for Photocatalysis Applications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0372036
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPreparation and Characterization of Ag-Doped Crystalline Titania for Photocatalysis Applications
    Tvůrce(i) Krejčíková, Simona (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Matějová, Lenka (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Kočí, K. (CZ)
    Obalová, L. (CZ)
    Matěj, Z. (CZ)
    Čapek, L. (CZ)
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Applied Catalysis B - Environmental. - : Elsevier - ISSN 0926-3373
    111-112, - (2012), s. 119-125
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaTiO2 ; photocatalysis ; silver
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGD203/08/H032 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA104/09/0694 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000300528500013
    DOI10.1016/j.apcatb.2011.09.024
    AnotaceFive pure and silver-enriched TiO2 catalysts with various Ag loading (0 - 5.2 wt.%) were prepared by the sol-gel technique from nonionic surfactant Triton X-114, cyclohexane, water (or water solution of AgNO3) and metal precursor. Calcination at 400 °C for 4 hours was applied to convert prepared gels to pure anatase crystalline powders. Effects of silver doping on titanium photocatalyst properties was evaluated. Two“green“photocatalytic reactions were chosen for photocatalytic experiments: photocatalytic reduction of CO2 and photocatalytic oxidation of 4-Chlorophenol (4-CP) water solution. Both photocatalytic reactions were carried at mild conditions (room temperature and ambient pressure or pH 7).
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.